10 citate despre copilul interior

„Nu mai plânge ca un copil!”, „Fii responsabil!”, „Maturizează-te!” sunt lucruri pe care le auzim atunci când societatea consideră că ne comportăm „prea” copilăresc. Și într-o mare măsură cred că e normal ca adultul din noi să ia decizii mature și responsabile, dar, de cele mai multe ori, cred că uităm că în adâncul ființei noastre trăiește și un copil. Un copil care are nevoile sale specifice.

Despre copilul interior am scris mai pe larg aici, de această dată vreau să ne concentrăm pe ceea ce au spus alții despre ființa jucăușă și nevinovată, deseori cu toane în cazul în care este neluată-n seamă, dinăuntrul nostru. Am ales mai jos zece citate preferate depre copilul interior.

„Ar trebui să rămânem la fel de apropiați de flori, iarbă și de fluturi precum un copil care încă nu este cu mult mai înalt decât ele.”

– Friedrich Nietzsche

„Cred că sursa majoră a suferinței umane este acest copil din trecut, neglijat și rănit.”

– John Bradshaw

„Când onorăm sentimentele copilului nostru interior eliberăm rănile emoționale pe care încă le purtăm cu noi într-un mod subconștient.”

– Patricia Hope

„Munca noastră cu copilul interior este esențială. Reprezintă esența dezvoltării într-o ființă completă.”

– Cheryl Richardson

„Grija pentru copilul tău interior are un rezultat puternic și surprinzător de rapid: Fă asta și copilul se vindecă.”

– Martha Beck

„Copilul tău interior înțelege totul, crede totul, speră la tot… Acest copil știe că viața – care funcționează pe bază de iubire și se înfruptă cu creativitate – este de partea ta…”

– Andrea Balt

„Cei mai sofisticați oameni pe care îi cunosc – în interiorul lor sunt toți copii.”

– Jim Henson

„Haideți să ascultăm nevoile copilului nostru interior care a fost încătușat de regulile unei lumi a adulților. ”

Erik Pevernagie

„Adultul afectuos dinăuntrul nostru este și tată și mamă pentru copilul interior, indiferent dacă noi suntem bărbat sau femeie.”

– Margaret Paul

„În fiecare adult este închis un copil – un copil etern, ceva într-o continuă devenire, niciodată complet, care cere grijă, atenție și educare neîncetată. Aceasta este partea de personalitate care dorește să se dezvolte și să devină întreagă.”

– Carl Jung
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă